Această tocană condimentată este delicioasa si reconfortantă. Asezonata cu boia , sosul bogat de roșii învăluie fructele de mare suculente și năut. În Spania, în timpul iernii, alimentele de bază, cum ar fi legumele, sunt folosite alături de fructe de mare proaspete, iar acest fel de mâncare tip surf 'n' turf ar fi tipic mâncărurilor gătite pe coasta de sud. Serviți doar cu bucăți de pâine bună pentru înmuiere.
Incinge uleiul intr-o cratita de fonta sau alta oala neaderenta pe foc mediu, apoi da focul la mic si caleste ceapa 10-15 min., pana cand e moale. Amesteca in cratita usturoiul, boiaua si chorizo si prajeste-le cateva minute pana cand isi degaja aroma si chorizosi-a eliberat uleiul.
Adauga vinul si sofranul, da focul la moderat si lasa amestecul sa clocoteasca pana cand cea mai mare parte a lichidului a scazut, in jur de 5 min. Rastoarna deasupra rosiile si sucul din conserva, zdrobindule putin cu dosul lingurii, apoi umple conserva pe jumatate cu apa si toarn-o si pe aceasta deasupra. Adauga frunzele de dafin,niste sare si zaharul, dupa care acopera-le partial cu un capac si da-le intr-un clocot. Gateste-le 10-15 min, pana cand rosiile s-au zdrobit si sosul a scazut un pic.
Pune in cratita nautul si adu compozitia din nou la punctul de fierbere, dupa aceea asaza cu grija fileurile de peste peste tocanita. Acopera-le si gateste-le 3 min. pana cand pestele este abia opac. Imprastie crevetii in jurul fileurilor de peste, apoi acopera tocanita din nou si gateste-o pe foc mediu spre mic alte 5 min., intorcand crevetii pe partea cealalta dupa 3min., pana cand sunt roz si patrunsi. Rasfira patrunjelul pe suprafata, apoi serveste amestecul in boluri cu paine cu coaja crocanta care sa fie inmuiata in tocanita.
* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.
Bine de stiut :
Felurile de peste alb sunt de obicei vandute direct curatate de oase, dar merita sa le verifici daca au oase ratacit. Fa acest lucru trecand cu degetul peste carne - oasele se intind in linie de-a lungul unei cute a fileului, asa ca daca simti vreunul iesind, indeparteaza-l cu o penseta sau tragandu-l ferm.
Noi am folosit creveti intregi, nedecorticati, in aceasta reteta, pentru ca cea mai mare parte a aromei se gaseste in carapace si cap. Daca preferi sa gatesti creveti decorticati, sunt usor de pregatit. Mai intai, rasuceste capul pentru a-l desprinde de pe corp, apoi indeparteaza carapacea si picioarele pe segmente pana ajungi la coada. Ciupeste copada si trage usor capul afara, apoi foloseste varful unui cutit ascutit pentru a face o incizie pe spate pentru a expune vena. Trage-o afara si arunc-o.
Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.