Un desert perfect pentru zilele calduroase de vara si de savurat impreuna cu prieteni.
Pentru aluat, pune faina, zaharul si un praf de sare intr-un castron si freaca-le cu untul fol,osind degetele pana cand amestecul seamana cu frimiturile. Amesteca oul in compozitie pana cand se formeaza un aluat, apoi niveleaza-l sub forma unui disc, impacheteaza-l si refrigereaza-l cel putin 30 de min. Va tine acoperit, la frigider, doua zile.
Incinge cuptorul la 200°C. Intinde aluatul cu u n sucitor pe o suprafata pudrata cu faina pana la grosimea de cca 3mm si foloseste-l ca sa tapetezi o tava de tarta de 23cm cu marginile ondulate, lasandu-l sa atarne putin pe margini. Acopera aluatul cu hartie de copt si umple-l cu boabe de fasole uscata. Coace-l 15 min, apoi inlaturati hartia si fasolea si coace-l alte 10-15 min, sau pana cand emana miros de biscuiti. Taie aluatul in exces cu un cutit zimtat. Seteaza temperatura cuptorului la 180°C.
In timp ce aluatul se caoace, prepara crema. Combina amidonul, zaharul si coaja de lime nt-o cratita medie. Incorporeaza zeama de lime si adauga treptat 50ml deapa. Gateste compozitia pe foc moderat, amestecand-o continuu pana cand e groasa si omogena. Odata ce clocoteste, ia-o de pe flacara si inglobeaza untul, batandu-l cu un tel pana cand s-a topit. Bate in compozite si galbenusurile, apoi asaz-o dinou pe aragaz la foc mediu, amestecand-o viguros cateva minute pana cand capata o consistenta de crema densa. Ia-o de pe foc, acoper-o si las-o deoparte sa se raceasca un pic.
Intre timp, pentru bezea, pune albusurile intr-un castron mare. Bate-le viguros pentru a face varfuri moi, apoi adauga jumate din zahar, cate o lingura la un moment dat, batandu-le dupa fiecare adaugare pana cand sunt doar combinate. Inglobeaza amidonul, apoi adauga zaharul ramas, cate o lingura pe rand, pana cand bezeaua este omogena si groasa.
Toarna umplutura de lime calda in forma de aluat. Pune deasupra cu o lingura bezeaua, aproape de margine, apoi intinde-o incet cat abia sa atinga buza de aluat. Pune gramada restul de bezea in centru, intinzandu-l cu grija si facand vartejuri in partea de sus. Tine din nou tarata in cuptor 20 min, pana cand bezeaua este crocanta si aurie. Las-o sa se raceasca in tava 30min. Transfer-o pe un gratar si las-o la racit 30 min.- 1 ora, apoi taio si serveste-o.
* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.
Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.