Opțiuni imprimare

Supa in stil asiatic cu taitei si creveti

Metodă de preparare
Feluri de mâncare
Dificultate Începător
Timp
Timp de preparare: 4 minute Timp de coacere, fierbere, prăjire: 10 minute Total timp: 14 minute
Cel mai bun anotimp Potrivită în orice anotimp
Descriere

Această rețetă rapidă, simplă, asiatică de supă chinezească rapidă cu tăiței cu creveți are o aromă maximă cu un efort minim.

Ingrediente
  • 2 cuiburi de taitei vermicelli
  • 1 can cu lapte de cocos light de 40 ml
  • 3 tbsp pasta de curry rosie
  • 550 ml supa-baza de legume
  • 1 ardei iute rosu, feliat subtire (curatat de seminte, daca vrei)
  • 1 clove (tocat marunt)
  • zeama de la 1 lime
  • 1 tsp unt de arahide
  • 2 tsp sos de soia
  • 150 g creveti gatiti, decorticati
  • 1 legatura mica de coriandru (cu frunzele rupte de pe codite si tulpinile tocate marunt)
Instructions
  1. Asaza taiteii vermicelli intr-un castron termorezistent, cu apa si tine-i la inmuiat 2min., apoi clateste-i si scurge-i bine. Pune laptele de cocos, pasta curry, supa-baza, ardei iute, usturoiul si sucul de lamaie intr-un castron mare potrivit pentru cuptorul cu microunde . Acopera-le cu un capac pentru microunde sau o farfurie si gaeste-le pe treapta cea mai mare 2-3 min, pana cand amestecul clocoteste. Incorpreaza untul de arahide, sosul de peste , crevetii si tulpinile de coriandru.

  2. Acopera supa din nou si gateste-o pe treapta cea mai mare 1 min., pana cand e calda. Repartizeraza taiteii intre doua boluri, toarna deasupra cu creveti, apoi imprastie pe suprafata frunzele de coriandru.

Informații nutriționale

Cantitate pe porție
Calorii 506kcal
Valoare zilnică % *
Total carbohidrați 49g17%
Fibre în regimul alimentar 6g24%
Zaharuri 7g
Proteine 21g42%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.

Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.