O varietate de supă de dovleac a apărut în Haiti în timpul independenței lor. Conceput pentru a fi o declarație pentru coloniștii francezi că poporul haitian ar putea lucra împreună pentru a crea ceva. Versiunea tradițională a supei de dovleac se numește Supa joumou.
Pune semintele de dovleac intr-o sita si clateste-le pentru a indeparta pulpa. Intinde-le pe o farfurie si usuca-le cu un prosop de bucatarie din hartie. Prajeste 50g de seminte intr-o cratita mare, neaderenta, pe foc mediu impreuna cu ovazul si cate 1 lingurita de seminte de coriandru si fulgi de ardei iute cateva minute, pana cand isi lasa aroma.Amesteca in cratita siropul de artar.Fierbe amestecul inabusit 30 de secunde pana canda scazut si e lipicios.
Transfera-l pe o farfurie.
Incinge uleiul in cratita pe foc moderat si gateste ceapa, telina, morcovii, usturoiul si dovleacul, impreuna cu mirodeniile ramase si sare, 10 min. Adauga baza de s,upa . Da-o intr-un clocot si firbe-o cu capac 20-25 min.
Proceseaza supa cu un blender vertical . Serveste-0 cu granola condimentata presarata pe deasupra.
Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.