Opțiuni imprimare

Supa de dovleac cu granola condimentata

Metodă de preparare
Bucătărie
Feluri de mâncare ,
Dificultate Începător
Timp
Timp de preparare: 19 minute Timp de coacere, fierbere, prăjire: 50 de minute Total timp: o oră 9 minute
Calorii 276
Cel mai bun anotimp Iarnă
Descriere

O varietate de supă de dovleac a apărut în Haiti în timpul independenței lor. Conceput pentru a fi o declarație pentru coloniștii francezi că poporul haitian ar putea lucra împreună pentru a crea ceva. Versiunea tradițională a supei de dovleac se numește Supa joumou.

Ingrediente
  • 1 kg dovleac ((cca 1,5 kg) curatat si tocat ,cu semintele pastrate)
  • 50 g fulgi de ovaz mari
  • 2 tsp seminte de coriandru
  • 1 1/2 tsp fulgi ,ardei iute
  • 1 tsp sirop de artar
  • 2 tbsp ulei de masline
  • 1 ceapa (tocata)
  • 2 tije de telina apio (tocate)
  • 2 morcovi (tocati)
  • 3 catei de usturoi (feliati)
  • 1 l supa -baza (legume)
Instructions
  1. Pune semintele de dovleac intr-o sita si clateste-le pentru a indeparta pulpa. Intinde-le pe o farfurie si usuca-le cu un prosop de bucatarie din hartie. Prajeste 50g de seminte intr-o cratita mare, neaderenta, pe foc mediu impreuna cu ovazul si cate 1 lingurita de seminte de coriandru si fulgi de ardei iute cateva minute, pana cand isi lasa aroma.Amesteca in cratita siropul de artar.Fierbe amestecul inabusit 30 de secunde pana canda scazut si e lipicios.

    Transfera-l pe o farfurie.

  2. Incinge uleiul in cratita pe foc moderat si gateste ceapa, telina, morcovii, usturoiul si dovleacul, impreuna cu mirodeniile ramase si sare, 10 min. Adauga baza de s,upa . Da-o intr-un clocot si firbe-o cu capac 20-25 min.

  3. Proceseaza supa cu un blender vertical . Serveste-0 cu granola condimentata presarata pe deasupra.

Cuvinte cheie: vegan, supa,
Citește online: https://retete.best.ro/recipe/supa-de-dovleac-cu-granola-condimentata/

Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.