Opțiuni imprimare

Sos bechamel

Feluri de mâncare
Dificultate Nivel intermediar
Timp
Timp de preparare: 5 minute Timp de coacere, fierbere, prăjire: 10 minute Total timp: 15 minute
Porții -2
Descriere

Bechamelul este folosit în mâncăruri precum mac și brânză, lasagna și sufle de brânză pentru a adăuga un element minunat de cremozitate.

Ingrediente
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 700 ml lapte
  • 1/4 tsp sare
  • 1/4 tsp nucsoara (macinata)
MOD DE PREPARARE:
  1. Înainte de toate, punem laptele la fiert.

    Într-o cratiță separată, punem la încins untul. Când acesta se topește, adăugăm făina. Untul și făina se amestecă bine, până nu mai există cocoloașe.

    Când se simte miros de plăcintă coaptă, începem să adăugăm laptele fiert peste compoziție. Laptele se toarnă în fir subțire și se amestecă bine, pentru a nu se forma cocoloașe.

    Când sosul capătă o consistență catifelată, se ia de pe foc. Se adaugă sarea și nucșoara și, opțional, puțin piper alb.

    Pofta buna!!!

     

Cuvinte cheie: sos, cremos,
Citește online: https://retete.best.ro/recipe/sos-bechamel/

Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.