Intre timp , pentru sos, calste salota in ulei 5 minute pana s-a inmuiat si devine translucida. Adauga vinul rosu si supa-baza si fierbele circa 15minute, amestecand ocazional,pana cand sosul sa ingrosat putin si e mai scazut. In ultimile 5 minute de fierbere, adauga fructel de padure. Lasa sosul deoprte pana il servesti.
3 Pentru piure, pune cartofii intr-o cratita cu apa sarata si fierbe-i pana cand pot fi usor de patrunsi cu un cutit. Scurge-i si amesteca-i cu untul si laptele, asezoneazale, apoi adauga ulei e trufe dupa gust.
4 Pune piureul pe doua farfurii de servire, aseaza cate o pulpa de rata deasupra si toarna peste ele sosul de fructe de padure. Serveste cina cu un pahar de vin rosu.
- Cantitate pe porție
- Valoare zilnică % *
- Total grăsimi 35g54%
- Grăsimi saturate 12g60%
- Colesterol 118mg40%
- Sodiu 590mg25%
- Potasiu 470mg14%
- Total carbohidrați 23g8%
- Fibre în regimul alimentar 2.4g10%
- Zaharuri 12g
- Proteine 29g58%
- Calciu 35 mg
- Fier 3.5 mg
* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.
Cuvinte cheie:
rata la cuptor,piure cu trufe, sos de fructe de padure, sos de vin, rata cu sos de fructe, reteta rata cu trufe,
Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.