Pui Tikka Masala este un preparat emblematic al bucătăriei indiene, apreciat în întreaga lume pentru aromele sale intense și textura cremoasă. Această rețetă combină fragezimea puiului marinat cu un sos bogat și aromat, oferind o experiență culinară autentică și savuroasă.
- 800 g piept de pui, tăiat cuburi
- 150 g iaurt grecesc
- 2 lingură ulei de măsline
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 20 g ghimbir proaspăt, ras
- 1 linguriță garam masala
- 1 lingură turmeric
- 1 linguriță boia dulce
- Zeama de la o jumătate de lămâie
- Sare și piper după gust
Pentru sos:
- 1 buc. ceapă mare, tocată fin
- 3 căței usturoi, zdrobiți
- 20 g ghimbir proaspăt, ras
- 350 g roșii pasate
- 200 ml smântână pentru gătit
- 1 lingură unt
- 1 linguriță chimen măcinat
- 1 linguriță coriandru măcinat
- 1 linguriță garam masala
- 1 linguriță turmeric
- 1 ardei iute (opțional)
- 20 g zahăr brun
- Sare și piper după gust
- Ulei pentru gătit
Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.