Relaxați-vă cu acest fel de mâncare de pui parfumat gătit lent, penrtu o seara perfecta petrecuta cu prieteni
Asezoneaza puiul bine si amesteca-l cu ras el hanout ca sa se acopere. Acesta poate fi pregatit cu o seara inainte pastrat la frigider. Incinge uleiul intr-o oala de fonta sau o tigaie pe foc mediu si petrece 15-20 min. ca sa rumenesti puiul pe toate partile.(Poti face acest lucru in transe, pentru a evita aglumerarea tigaii.) Transfera puiul pe o farfurie si lasa-l deoparte. Gateste ceapa si morcovii in cratita 8-10min. pana cand sunt moisi aurii, turnand un pic mai mult ulei daca vasul uscat. Adauga usturoiul si ghimbirul si gateste-le 2 min. Incorporeza pasta de ardei iute si lamaia. Gateste-le alt minut pana cand legumele sunt acoperite in amestec si au devenit lipicioase. Pune si scoartisoara , si frunzele de dafin, apoi rastoarna deasupra rosiile si da-le intr-un clocot.
Gateste-le cateva minute in plus pana cand lichidul a scazut sub forma unei paste groase. Pune puiul si sucurile scurse inapoi in oala si toarna deasupra supa- baza. Inglobeaza maslinele si visinile si da amestecul intr-un clocot. Asaza capacul deasupra si fierbe amestecul inabusit incet45min-1 ora, pana cand puiul este patruns si fraged. Rasfira deauspra coriandrul tocat si serveste tagine cu cuscus. Odata racita complet, va tiner la frigider pana la trei zile sau la congelator trei luni. Dezgiat-o in frigider peste noapte inainte de a o reincalzi pe foc mic sau in cuptorul cu microunde pana cand este foarte fierbinte.
* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.
Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.