Opțiuni imprimare

Placinta cu dovlacei si telemea

Metodă de preparare
Bucătărie
Feluri de mâncare
Dificultate Începător
Timp
Timp de preparare: 35 de minute Timp de coacere, fierbere, prăjire: o oră Total timp: o oră 35 de minute
Cel mai bun anotimp Primăvară
Ingrediente
  • 1 pachet foi de placinta
  • 340 g unt sarat , topit
  • 150 g pesmet
  • Pentru umplutura:
  • 8-10 dovlacei (dati pe razatoare)
  • 450 g branza telemea (zdrobita)
  • 325 g cascaval ras
  • 8 fire ceapa verde (tocata fin)
  • 6 oua, batute
  • 1/2 tbsp menta proaspata (tocata)
  • 1 legatura marar (tocat marunt)
  • sare si piper (dupa gust)
Instructions
  1. Preancalzesti cuptorul la 200 °C.Storci foarte bine dovleceii rasi si ii pui intr-un bol incapator. Adaugi branza zdrobita cu furculita, cascavalul ras, menta, ceapa, mararul, sare si piper, dupa gust . Amesteci , torni ouale  batute si omogenizezi bine. Intr-o forma de copt dreptuinghilara, presri pesmetul uniform, asezi apoi peste stratul de pesmet foaia de placinta una cate una, in asa fel incat jumatatae de folie sa fie in tava si jumatate sa iasa in afara, pe toate cele patru laturi le stropesti pe rand , generos cu unt topit (doar partea care e in tava), pastrand 1-2 foi din tot pachetul. 

  2. Torni umplutura, o uniformizezi si o acoperi cu marginile di afara ale foilor, ungand din belsug fiecare foaie cu unt topit. La final ungi un strat de unt cat sa uniformizezi suprafata. Pliezi in forma de acordeon cele doua foi ramase si le asezi pese placinta , stropindule pe restu cu unt topit. Dai tava la cuptor circa 60 de minute sau mai mult, atat cat e nevoie ca placinta sa se rumeneasca frumos, iar foile de deasupra sa devina crocante. Lasi la racit 20 de minute, apoi portionezi si servesti.

     

Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.