Opțiuni imprimare

Panckes- clatite americane

Bucătărie
Feluri de mâncare ,
Dificultate Nivel intermediar
Timp
Timp de preparare: 10 minute Timp de coacere, fierbere, prăjire: 24 de minute Total timp: 34 de minute
Cel mai bun anotimp Potrivită în orice anotimp
Descriere

Clatitele pufoase, ușoare, în stil american, sunt grozave pentru a hrăni o mulțime la micul dejun sau la brunch. Umpleti-le  cu ceva dulce, cum ar fi fructe, dulceață sau sirop.

Ingrediente
  • 200 g faina
  • 250 ml lapte
  • 2 oua (mari)
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 tsp bicarbonat de sodiu
  • 30 g zahar
  • 10 ml esenta vanilie
  • 1/4 tsp sare
  • 50 ml ulei (pentru aluat)
  • ulei (pentru prajit)
Instructions
  1. Întâi amestecăm ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul și zahărul. Amestecăm laptele cu uleiul.

    Albușurile și gălbenușurile se separă. Albușurile le batem până formează o spumă, iar gălbenușurile le batem cu sarea.

    Amestecul de lapte și ulei se toarnă peste gălbenușuri și se adaugă și ingredientele uscate, amestecând cu un mixer.

    Când avem un amestec omogen, încorporăm și albușurile cu ajutorul unui tel.

  2. Aluatul este gata și nu ne rămâne decât să prăjim clătitele. Încingem, așadar, puțin ulei într-o tigaie.
    Când s-a încins, turnăm în centrul ei un polonic din compoziție. Spre deosebire de clătitele clasice, la acestea nu trebuie să mișcăm tigaia pentru ca aluatul să acopere fundul complet.
    Când clătita face bășici la suprafață, o întoarcem și o mai lăsăm aproximativ două minute.
    Servim clătitele așezate unele peste altele, cu topping-ul preferat de noi.

  3. Poftă bună!

Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.