Descoperiți autenticitatea și bogăția culinară a Spaniei cu această rețetă tradițională de Paella Valenciana. Originară din regiunea Valencia, această mâncare emblematică îmbină perfect aromele intense ale șofranului și paprikei cu gustul savuros al cărnii de pui și iepure, completate de legume proaspete și orez cremos. Pregătiți-vă pentru o experiență gastronomică ce vă va transporta direct pe coastele însorite ale Mediteranei.
- 500 g orez rotund spaniol
- 300 g carne de pui, tăiată bucăți
- 200 g carne de iepure, tăiată bucăți
- 200 g fasole verde, tăiată bucăți de 5 cm
- 200 g fasole albă mare (garrofón)
- 150 g roșii, tocate mărunt
- 1 buc. ardei roșu, tăiat fâșii
- 1 buc. ceapă mare, tocată fin
- 4 căței usturoi, zdrobiți
- 150 ml ulei de măsline extravirgin
- 1.5 l supă de pui fierbinte
- 1 linguriță șofran
- 1 linguriță paprika dulce
- 2 ramuri de rozmarin proaspăt
- Sare și piper negru după gust
- Lămâie pentru servire
Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.