Opțiuni imprimare

Paella Valenciana: Esența Spaniei într-o tigaie

Metodă de preparare
Bucătărie ,
Feluri de mâncare ,
Dificultate Nivel intermediar
Timp
Timp de preparare: 15 minute Timp de coacere, fierbere, prăjire: 25 de minute Timp de odihnire: 10 minute Total timp: 50 de minute
Porții 6
Calorii 520
Cel mai bun anotimp Potrivită în orice anotimp
Descriere

Descoperiți autenticitatea și bogăția culinară a Spaniei cu această rețetă tradițională de Paella Valenciana. Originară din regiunea Valencia, această mâncare emblematică îmbină perfect aromele intense ale șofranului și paprikei cu gustul savuros al cărnii de pui și iepure, completate de legume proaspete și orez cremos. Pregătiți-vă pentru o experiență gastronomică ce vă va transporta direct pe coastele însorite ale Mediteranei.

Ingrediente:
  • 500 g orez rotund spaniol
  • 300 g carne de pui, tăiată bucăți
  • 200 g carne de iepure, tăiată bucăți
  • 200 g fasole verde, tăiată bucăți de 5 cm
  • 200 g fasole albă mare (garrofón)
  • 150 g roșii, tocate mărunt
  • 1 buc. ardei roșu, tăiat fâșii
  • 1 buc. ceapă mare, tocată fin
  • 4 căței usturoi, zdrobiți
  • 150 ml ulei de măsline extravirgin
  • 1.5 l supă de pui fierbinte
  • 1 linguriță șofran
  • 1 linguriță paprika dulce
  • 2 ramuri de rozmarin proaspăt
  • Sare și piper negru după gust
  • Lămâie pentru servire
Mod de preparare:
  1. Încălziți uleiul într-o tigaie mare de paella. Prăjiți puiul și iepurele până se rumenesc ușor.

  2. Adăugați ceapa, usturoiul și ardeiul. Căliți până se înmoaie.

  3. Incorporați roșiile, paprika și șofranul. Amestecați bine.

  4. Adăugați orezul și amestecați pentru a-l acoperi cu ulei și condimente.

  5. Turnați supa fierbinte și adăugați fasolea verde și albă. Puneți ramurile de rozmarin.

  6. Fierbeți la foc mediu-mare fără a amesteca, aproximativ 10 minute.

  7. Reduceți focul și continuați să gătiți încă 10-15 minute, până când orezul absoarbe tot lichidul.

  8. Opriți focul și lăsați paella să se odihnească acoperită 5-10 minute.

  9. Îndepărtați rozmarinul și serviți cu felii de lămâie.

Informații nutriționale

Porții 6


Cantitate pe porție
Calorii 520kcal
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 18g28%
Sodiu 480mg20%
Total carbohidrați 65g22%
Fibre în regimul alimentar 6g24%
Proteine 28g57%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.

Note

Paella Valenciana: Comoara culinară a SpanieiDescoperiți secretele celui mai emblematic fel de mâncare spaniol! Paella Valenciana nu este doar o simplă rețetă, ci o adevărată operă de artă culinară ce îmbină tradiția, istoria și aromele autentice ale regiunii Valencia.În acest articol, veți explora:

  • Originile fascinante ale Paellei Valenciana
  • Ingredientele autentice care fac diferența
  • Tehnici de preparare pentru o paella perfectă
  • Secretul "socarrat"-ului - crusta de orez crocantă și delicioasă
  • Cum să alegeți și să folosiți corect o tigaie de paella
  • Variații regionale și moderne ale rețetei clasice
  • Vinuri spaniole care se potrivesc perfect cu paella

Fie că sunteți un bucătar amator sau un gurmand pasionat, această incursiune în lumea Paellei Valenciana vă va inspira să aduceți o bucată din soarele și pasiunea Spaniei în propria bucătărie. Pregătiți-vă pentru o călătorie culinară ce vă va încânta simțurile și vă va îmbogăți experiența gastronomică!

Cuvinte cheie: Paella autentică, Bucătărie spaniolă, Carne de pui și iepure, Garrofón (fasole albă mare), Gastronomie spaniolă

Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.