Opțiuni imprimare

Orez indian

Bucătărie
Feluri de mâncare
Dificultate Nivel intermediar
Timp
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere, fierbere, prăjire: 20 de minute Total timp: 2 ore 20 de minute
Cel mai bun anotimp Potrivită în orice anotimp
Descriere

Există câteva ingrediente în acest orez clasic în stil indian pe care poate nu le aveți în dulap, dar vă sugerez că ar fi adaosuri excelente dacă nu le aveți deja.

Ingrediente
  • 300 g orez Basmati ((orez cu bob lung))
  • 1/2 tbsp turmeric
  • 2 tbsp ulei de masline
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 tsp boabe de mustar (macinate)
  • cateva cuisoare
MOD DE PREPARARE:
  1. Speli orezul și îl lași să se hidrateze 1/2 oră, în apă rece. Îl fierbi pe jumătate, în 600 ml apă fierbinte în care ai pus sare și cuișoare.

    Înăbuși în ulei ceapa și usturoiul fin tocate, boabele de muștar măcinate și ardeiul iute. Când ceapa se înmoaie, adaugi orezul, turmericul și, treptat, 500 ml apă fierbinte. La sfârșit sărezi orezul, după gust.

    Poftă bună!

Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.