Opțiuni imprimare

MUJDEIURI

Bucătărie
Feluri de mâncare
Dificultate Începător
Timp
Timp de preparare: 8 minute Total timp: 8 minute
Porții -1
Cel mai bun anotimp Iarnă
Descriere

Sosurile de usturoi sunt răspândite în toată lumea (mousses d'aii!) aşa că s-au rătăcit şi pe la noi vreo două-trei variante.

Ingrediente
  • 1 clove
  • 150 ml ulei
  • 50 ml apa
  • 20 ml otet
Instructions
  1. Cel mai simplu şi mai sărăcăcios: usturoi, sare, apă. Baza! La-ndemână e să cureţi o
    căpăţână de usturoi şi să-i baţi căţeii-n draci într-o „chisarniţă" de lemn. Potriveşti o linguriţă de
    sare grunjoasă şi, când totul e o pastă lipicioasă, se adaugă apă. Merge la orice, carne, mămăligă,
    peşte.

  2. Când la pasta de bază se adaugă o lingură de oţet, o linguriţă de ulei de floarea soarelui şi
    o lingură de mărar tocat, se cheamă că trecem prin Oltenia.

  3. Pentru că, în Transilvania dacă ajungem, lângă oarece ciolan afumat şi fiert, sigur
    „boreasa" va pune în piuliţa enormă de alamă, pe lângă cel puţin două căpăţâni de usturoi şi sare,
    şi un pahar de smântână, o lingură de oţet de mere, o linguriţă de miere şi ceva tarhon bine tocat,
    proaspăt sau în oţet.

Cuvinte cheie: mujdei de usturoi, sos de usturoi,
Citește online: https://retete.best.ro/recipe/mujdeiuri/

Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.