Opțiuni imprimare

Morcovi glazurati cu miere

Metodă de preparare
Feluri de mâncare
Dificultate Începător
Timp
Timp de preparare: 10 minute Timp de coacere, fierbere, prăjire: 10 minute Total timp: 20 de minute
Cel mai bun anotimp Iarnă
Descriere

Acești morcovi glazurati cu miere sunt o rețetă ușoară care transformă morcovul de zi cu zi într -o garnitură dulce și savuroasă (care creează și dependență). 

Ingrediente
  • 600 g morcovi, taiati in betisoare lungi si subtiri
  • 1 tsp seminte de coriandru
  • 1/2 tsp fulgi de ardei iute
  • 1/2 tsp scortisoara macinata
  • 5 tbsp de miere
  • o mana mica de coriandru, tocat (optional)
Instructions
  1. Pune betisoarele de morcovi intr-un castron pentru cuptorul cu microunde impreuna cu 2 linguri de apa. Acopera-i si gateste-i 9 min, pe treapta mare pana cand morcovii sunt usor de intepat cu o furculita. Lasa-i deoparte.

  2. Intre timp, zdrobeste semintele de coriandru intr-un mojar sau un bol  folosind capatul unui sucitor.  Amesteca-i cu fulgii de ardei iute, scortisoara si un praf generos de fulgi de sare de mare. Picura mierea intr-un castron mic pentru microunde si incorporeza amestecul de mirodenii. Tine la microunde mierea condimentata 30 de secunde.Toarn-o peste morcovi si amesteca-le. Imprastie deasupra coriandrul, daca folosesti, si serveste morcovii imediat.

Informații nutriționale

Cantitate pe porție
Calorii 92kcal
Calorii din grăsimi 6kcal
Valoare zilnică % *
Total carbohidrați 20g7%
Fibre în regimul alimentar 3g12%
Zaharuri 19g
Proteine 1g2%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.

Cuvinte cheie: morcovi glazurati, morcovi cu miere, morcovi condimentati
Citește online: https://retete.best.ro/recipe/morcovi-glazurati-cu-miere/

Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.