Friptura de porc glazurata cu gochujang si bere de ghimbir, este un preparat pe care poti sa-l savurezi impreuna cu familia, la o cina impreuna.
Incinge cuptorul la 180°C. Pune carnea intr-un vas mare de copt si imprastie deasupra usturoiul, feliile de ghimbir, partile verzi de la ceapa verde si ardeiul iute, daca folosesti. Toarna deasupra sosul de soia si berea de ghimbir. Acopera-le cu doua straturi de folie de alumini, lipindu-le de jur imprejurul margini tavii pentru a prinde aburul. Da-l la cuptor2 ore, apoi lasal la odihna in tava timp de 10 min.( Sau gateste-l intr-un slow cooker. Inlatura folia de aluminiu, strecoara lichidul intr-o carafa termorezistenta si lasa carnea sa se raceasca cel putin 30 min., sau pana cand este suficient de rece pentru a futea fi manuita. Desprinde si arunca stratul gros de sorici pentru a scoate la iveala stratul de grasime.
Pentru glazura strecoara lichidul intr-o cratita si da-l intr-un clocot. Micsoreaza flacara la medim spre iute si fierbe-l incet 8 min. pana cand se reduce la jumatatae. Incorporeaza pasta gochujang si mierea, da compozitia intr-un clocot si gateste-o alte 3 min., amestecand - o continuu ca sa se omogenizeze. Ia-o de pe flacara las-o sa se racoreasca usor.
Incinge cuptorul la 200°C si cresteaza stratul de grasime de pe carne in forma de romburi. Aseaza-o cu grasimea in sus, intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu si unge-o cu o jumatate de glazura. Coace-o 15min., apoi dao cu glazura ramasa. Tine-o iarasi la cuptor 10-15min., pana cand carnea este lipicioasa si are culoare de mahon. Las-o sa se raceasca cel putin 15min sau complet inainte de a o taia. Serveste-o cu salata de varza. Friptura racita va tine la frigider pana la patru zile sau congelata pana la trei luni.
* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.
Nu ai gochunjang?
Daca nu gasesti gochujang sau preferi o friptura mai putin iute,inlocuieste-l cu pasta miso sau pur si simplu omite-l si glazureaz-o cu lichidul scazut si miere.
Foloseste un Slow Cooker :
Gatirea initiala a carnii poate fi facuta intr-un slow cooker. Pur si simplu pune-le pe toate in cooker si lasa-le pe treapta cea mai mica 6-8 ore sau pana cand carnea este patrunsa . Scoate-o pe o farfurie sau un platou, strecoara sucurile de la gatit si continua reteta.
Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.