Opțiuni imprimare

Farfalle cu sparangel,ardei iute si feta

Metodă de preparare
Bucătărie ,
Feluri de mâncare
Dificultate Începător
Timp
Timp de preparare: 5 minute Timp de coacere, fierbere, prăjire: 15 minute Total timp: 20 de minute
Cel mai bun anotimp Potrivită în orice anotimp
Descriere

Este o reteta delicioasa perfecta pentru o masa rapida de pranz.

Ingrediente
  • 200 g farfalle
  • 2 tbsp ulei de masline (plus o cantitate pentru servire)
  • 2 catei de usturoi (tocati marunt)
  • 1 ardei iute rosu, (tocat marunt)
  • 250 g sparanghel (cu capetele lemnoase inlaturate, taiat bucatele)
  • 1 coaja rasa de la o lamaie ((si zeama))
  • 1 frunze de busuioc (o mana)
  • 30 g seminte (de pin, prajite)
  • 50 g feta (faramitata)
Instructions
  1. Da intr-un clocot  o cratita mare cu apa sarata. Pune in apa pastele si fierbe-le cu 1 min, mai putin decat e indicat in instructiunile de pe ambalaj.

  2. Intre timp, incvinge uleiul intr-o tigaie pe foc moderat. Amesteca in tigaie usturoiul, ardeiul iute si un praf de sare si prajeste-le 1 minut, pana cand isi lasa aroma. Adauga sparanghelul si coaja de lamaie  si gateste-le 4-5 min pana cand sparanghelul este moale.

  3. Scurge pastele si pune-le in tigaia cu sparanghel. Adauga zeama de la lamaie, incorporeaza busuiocul, macina deasupra niste piper negru, dupa care repartizeaza amestecul in farfurii adanci. Acopera pastele cu seminte de pin, feta si putin ulei inainte de servire. 

Informații nutriționale

Cantitate pe porție
Calorii 656kcal
Valoare zilnică % *
Proteine 23g46%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.

Cuvinte cheie: prieteni, familie
Citește online: https://retete.best.ro/recipe/farfalle-cu-sparangelardei-iute-si-feta/

Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.