Opțiuni imprimare

Cotlet de porc cu ierburi si cartofi

Metodă de preparare
Bucătărie
Feluri de mâncare
Dificultate Nivel intermediar
Timp
Timp de preparare: 23 de minute Timp de coacere, fierbere, prăjire: 100 de minute Total timp: 2 ore 3 minute
Descriere

Una dintre rețetele mele preferate de cotlet de porc standby!

Ingrediente
  • 1 kg cotlet de porc
  • 8 coaste afumate de porc
  • 1/2 kg ciuperci
  • 6 cartofi
  • 150 ml vin alb
  • 400 ml apa
  • sare (dupa gust)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 crenguta rozmarin
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 3 tbsp ulei de masline aromat
  • oregano
  • busuioc
  • coriandru
  • boia dulce
MOD DE PREPARARE:
  1. Tai cotletul de porc, însă nu îl tai până jos, ci mai mult îl crestezi. Îl ungi cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingi usturoi tăiat bucățele mici și firicele de rozmarin. Îl așezi într-o tavă pentru friptură, în care ai pus un strat subțire de ulei de
    floarea soarelui (aprox 50 ml) și coastele afumate.

     Cureți, speli și tai cartofii și ciupercile. Le răsfiri în tavă. Ai grijă să rămână coastele mai la fund, altfel se usucă și se întărește carnea. Adaugi vinul și apa. Presari mirodenii, sare și picuri puțin ulei de măsline aromatizat cu busuioc peste toate.

     

     Dai la cuptor la foc mic. Ca să nu se ardă mirodeniile de pe cotlet, pentru că nu ajung lichidele la ele și riscă să se usuce, pe la jumătatea timpului, scoți tava și ungi carnea cu lichidul din tavă, apoi întorci carnea pe partea cealaltă, pentru a se rumeni frumos și dai înapoi la cuptor. În total ții tava în cuptor cam 1h 40 de minute sau până se pătrund toate bine.

     

    Pofta buna!!!

     

Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.