Opțiuni imprimare

Ciorba de miel

Metodă de preparare ,
Bucătărie
Feluri de mâncare
Dificultate Nivel intermediar
Timp
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere, fierbere, prăjire: 30 de minute Total timp: 2 ore 30 de minute
Cel mai bun anotimp Potrivită în orice anotimp
Descriere

Această  ciorba de miel este o rețetă de ciorba hrănitoare și consistentă, care face o masă delicioasă!

Ingrediente
  • 1,5 kg pulpa de miel (taiata cuburi)
  • 1 ceapa (tocata marunt)
  • 2 tbsp ulei
  • 1 fir de praz, tovcat marunt (doar partea alba)
  • 3 morcovi (tocati marunt)
  • 3 clove (zdrobiti)
  • 850 g cartofi (taiati cubulete)
  • 750 ml supa clara de legume
  • 150 ml vin alb
  • 1 conserva rosii tocate cuburi
  • 1/2 legatura de patrunjel (tocat marunt)
  • 1 frunza de dafin
  • 3-4 crengute cimbru
Instructions
  1. Intr-o cratita inalta, incinge  uleiul si prajeste usor carnea, la foc mediu, intorcand-o pe toate partile, pana cand se rumeneste frumos ( prajesti pe rand, ca sa se rumeneasca mai bine si mai repede). 

  2. Transferi carnea pe o farfurie, reduci focul si in aceeasi cratita, sotezi ceapa si prazul. Dupa 4 minute, adaugi usturoiul, iar dupa 1minut, pui inapoi carnea in cratita. Adaugi supa clara de legume, vinul, foaia de dafin, conerva de rosii, cimbrul.

  3. Potrivesti de sare si piper, acoperi vasul si lasi la fiert, la foc mic, 1 ora - 1 ora si jumatate. Scoti crengutele de cimbru si foaia de dafin, adaugi cartofii si morcovul si mai lasi la foc 40 de minute pana cand fierb si acestea. Opresti focul, adaugi verdeata tocata si servesti.

Cuvinte cheie: ciorba miel, ciorba cu cartofi,
Citește online: https://retete.best.ro/recipe/ciorba-de-miel/

Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.